Nikdy jsem mu nemohla přijít na kloub. Pořad jsem si říkala: " Takový hnusný smrad, jakési cosi, co ani pořádně nechutná, ani nevoní. No... prostě hnus.
Až jednoho dne jsem ochutnala Thajskou krabičku. Byli tam nudle s krevetami, kličkami, něčím co neznám aaaa….. právě koriandr.
Kromě toho, že najednou voněl, a ne smrděl jako před tím, taky perfektně zapadal do zvláštní míchanice, co na mně koukala z papírové krabičky.
A najednou mi to došlo: koriandr není ten typ bylinky, nebo koření, co Vám voní nebo chutná samotná, to celé jeho kouzlo spočívá právě v tom, že sám o sobě je nepoužitelný! Když ho ale přidáte do toho správného jídla a nakombinujete s těmi správnými potravinami, vznikne něco zcela mimořádného.
Hodí se k masu a mořským plodům. Dokonce jsem zjistila ze Asijská kuchyně se bez něj prostě neobejde.
Až zjistím jméno kuchaře, který připravil tu Thajskou krabičku, jednoznačně ho požádám aby to pro mně uvařil znova. Nevím, co na tom bylo tak zvláštního, ale nemůžu na to jídlo přestat myslet. Naprosto jedinečný zážitek. Možná právě kvůli koriandru.